Estació de la Trinitat Vella tancada

El tram de l’L1 del metro entre Clot i Fondo ja està tancat al públic. Des d’aquest dissabte i fins al 30 d’agost el servei està tallat per les obres de remodelació de la via, de renovació de la senyalització i de reforma de part del túnel. Es tracta dels treballs més importants que s’han fet en aquest sector de la línia fins ara. El tall afecta un tram de deu estacions, que aquest matí s’han llevat amb els accessos tancats.

Només dos autobusos en una hora

Per suplir el tall de l’L1, hi ha dos serveis d’autobús llançadora gratuïts que recorren el mateix trajecte que el tram afectat. A les hores punta els vehicles circularan amb freqüències d’entre tres i cinc minuts. De moment, la majoria dels busos especials habilitats no van plens de passatgers, tot i que hi ha molt poca freqüència de pas: en una hora només n’han passat dos a la parada de Trinitat Vella. Alguns usuaris dubten de l’eficàcia d’aquesta alternativa perquè asseguren que tarda força més a fer el trajecte que el metro.

Bus llançadora

Un dels dos busos va des del final de la línia, al Fondo, fins a l’enllaç amb l’L9 i l’L10 a Onze de Setembre. L’altre surt des de la parada de Fabra i Puig i recorre l’avinguda Meridiana fins al Clot. És a dir, l’usuari no pot fer el trajecte sencer sense baixar del bus: ha de caminar 15 minuts a peu entre Onze de Setembre i Fabra i Puig.

Aquesta fórmula de connexió provisional durant les obres ha aixecat recels entre els veïns.

Bus llançadora pel tall de l'L1 del metro

 

Ara bé, TMB recomana no seguir el mateix itinerari del metro i utilitzar sempre que sigui possible la resta de connexions amb l’L5, l’L9 Nord o l’L10. O també altres transports, com les línies R3 i R4 de Rodalies. Els talls i alternatives es poden consultar al web de TMB i a través de la seva aplicació.

Rodalies pel tall de l'L1 del metro

Campanya amb informadors

TMB ha posat en marxa una campanya amb informadors a l’entrada de les parades afectades, cartells de grans dimensions en accessos, andanes i combois, i missatges als panells lluminosos. També s’han senyalitzat al carrer els itineraris per connectar amb els autobusos llançadora gratuïts que cobriran el tram afectat.