La Guàrdia Urbana ha reobert les platges de Barcelona abans del que estava previst ja que estaven netes i hi havia banyistes interessats a fer-les servir.  La previsió marcava l’obertura a les 10 h, però a partir de les 8.30 h ja han anat obrint. La platja del Somorrostro ha estat de les primeres a retirar les tanques, i segons expliquen els responsables municipals, la resta de platges han anat obrint progressivament. De fet, el balanç de l’Ajuntament és que ha estat una nit molt tranquil·la amb molt pocs incidents.

Tot i que els primers banyistes han aprofitat per ficar-se al mar tan bon punt s’ha obert l’accés, el servei de socorrisme no ha arribat ni hissat la bandera verda fins a les 10.30 h. 

L’accés a les platges es va tancar la nit de la revetlla a partir de les 20 h, sense cap incident, per evitar que es convertís en escenari habitual de celebració de la festa. Una hora abans, els treballadors municipals van col·locar tanques per impedir el pas dels ciutadans.

Platges netes i sense excés de residus

La revetlla de Sant Joan d’enguany, marcada per les mesures de seguretat i d’higiene, ha deixat una imatge atípica. Platges netes i sense l’excés de residus que els treballadors de neteja s’havien trobat durant les anteriors celebracions. Un dels banyistes, habitual a la platja cada dia de Sant Joan, assegura que “mai havia vist la platja així de tranquil·la i neta un 24 de juny”. A més, destaca que “la platja s’ha habilitat per poder seguir les mesures de seguretat”.

I tot i que a la platja no s’hi han vist ni vehicles ni treballadors de neteja de reforç a causa de la revetlla, sí que hi circulen parelles de Guàrdia Urbana per assegurar-se que qui va a gaudir de la platja ho fa seguint les mesures. Els banyistes a l’aigua o qui pren el sol a la platja ha de respectar les mesures de distància. I també a les dutxes, que ja poden utilitzar-se, però sempre de manera individual.