L’aeroport de Josep Tarradellas Barcelona-el Prat ha reviscut aquest Divendres Sant el ritme frenètic d’abans de la pandèmia amb el dia amb més vols programats de la Setmana Santa. L’increment de tràfic coincideix amb una proliferació de conductors sense llicència que alguns taxistes fa dies que denuncien, identifiquen i persegueixen.

Des de fa una setmana el col·lectiu de taxistes fa guàrdia al vestíbul d’arribades del Prat per evitar aquesta pràctica il·legal. S’organitzen en jornades voluntàries des de primera hora de la matinada, fins a que aterra l´últim vol. Asseguren que en només una setmana ja han expulsat una quarantena d’aquest conductors il·legals. “Els fem fora xiulant-los amb uns xiulets, i gravant-los. Alertem també els possibles clients que aquell servei és il·legal i que els poden estafar”, ha explicat a betevé Carlos Rodríguez d’Elite Taxi.

Els taxistes alerten que hi ha webs per contractar servei de transport il·legal

Des d’Elite Taxi expliquen que, tot i que tenen “controlats” alguns conductors il·legals recurrents, durant aquests dies la xifra ha augmentat considerablement. De fet, afegeixen que han detectat diverses webs on s’ofereix el servei de transport il·legal on es fan passar per un servei oficial. Amb tot, demanen a Aena que reforci la presència policial per ajudar-los a combatre aquesta pràctica “si hi ha més presència de Mossos no s’atreviran a oferir el servei”, afegeix Rodríguez.

El sector anuncia que en cas que Aena no busqui solucions, organitzaran mobilitzacions “per aturar l’aeroport“.