Aquest divendres a la tarda i després de tres edicions sense sortir, ha tornat al carrer la processó de Nostre Pare Jesús del Gran Poder i María Santíssima de l’Esperança Macarena. L’any 2019 va ser la més recent que es va celebrar, ja que els dos anys posteriors hi havia restriccions per la pandèmia i l’any passat la processó no va poder sortir per falta de confrares.

La processó ha sortit a les 17 h de l’església de Sant Agustí, enmig d’una gran expectació, i ha enfilat la Rambla i s’ha dirigit a la Catedral de Barcelona. Molts dels centenars dels fidels esperaven aquest moment, que han descrit com a “indescriptible“. “Ja tocava”, apunten altres, perquè destaquen que “genera un sentiment, no només veure les imatges, sinó participar a l’hora de preparar les decoracions”.

La processó acaba altre cop a l’església de Sant Agustí a les 23 h.

Expectació a la sortida de la parròquia de Sant Agustí

Els preparatius

Amb clavells, lliris, gladiols, peniculates o roses s’han acabat al matí de guarnir els passos. Una de les novetats d’aquest any la duu el crist del Gran Poder. És un mantell brodat amb fils d’or que, al darrera, amaga prop de tres mesos intensos de feina. S’hauria d’haver estrenat en la processó del 2020, però ha calgut esperar tres anys.

Amb tot, el vestidor de la germandat del Gran Poder i l’Esperança de la Macarena, Santiago Pérez, confessa que amb la feina feta “no t’imagines que la gent la tocarà, la venerarà, plorarà… te n’adones que la feina que fas impacta en la gent”.

Divendres Sant de processons

També s’ha celebrat la processó de Nostra Senyora de les Angoixes. Ha sortit més tard de l’església de Sant Jaume, sobre les 19 h, però també envoltada de gran expectació. 200 persones esperaven a la porta per viure el moment en què una dotzena de portants ha sortit de genolls subjectant la figura, i un cop fora s’han alçat per iniciar la marxa a peu.

Processó Nostra Senyora de les Angoixes
Moment de la sortida de Nostra Senyora de les Angoixes