Un grup de taxistes organitzats des de divendres vigilen l’intrusisme laboral a l’aeroport de Barcelona-el Prat. En aquest temps afirmen que han expulsat 40 conductors pirata. Des de fa una setmana una quinzena de taxistes s’organitzen per torns per vigilar la captació de clients arribats dels vols per part de conductors sense cap tipus de llicència per al transport de passatgers. Els taxistes, identificats amb armilles grogues, quan veuen un conductor sense llicència al vestíbul el xiulen, mentre que si el localitzen a la zona d’espera de taxis fan sonar els clàxons.

“Estem des de les 6.30 h a la T1, quan arriben els vols dels Estats Units, fins a les 2.30 h, fem torns i hi ha també presència dels Mossos d’Esquadra“, comenta Tito Álvarez, portaveu d’Élite Taxi. “En una setmana hem tret més de 40 pirates que ja no operen dins l’aeroport, tot i que encara ho intenten“, afegeix. En aquest punt han demanat també una major implicació de la seguretat privada per informar els passatgers de les males praxis.

La T2 de l’aeroport també “és un niu de pirates”

Tot i que el sector es mostra satisfet dels resultats aconseguits, lamenta que durant aquests dies s’han produït “situacions complicades” amb insults, provocacions i denúncies creuades. “Estem tranquils i satisfets pel gran treball que hem fet a la T1 i ara anirem a la T2, un altre niu de pirates“, avança el portaveu d’Élite Taxi.

Reclamen millor senyalització i organització de la zona de taxis

Tanmateix, els taxistes denuncien que ni la direcció de l’aeroport del Prat ni el Departament d’Interior han donat resposta a les queixes del sector sobre la situació. “No ens estan fent cas, demanem una millor senyalització per als passatgers, que van perduts per l’aeroport”, denuncia Álvarez. També reclamen organitzar millor la zona de reserva dels taxis i recuperar un restaurant o bar a la zona.

Els taxistes anuncien mobilitzacions

Per tot plegat, els taxistes avancen que dimarts anunciaran un calendari de mobilitzacions amb marxes lentes, aturades parcials i manifestacions dins els vestíbuls de l’aeroport. “Convocarem una roda de premsa i no ens cansarem, volem que els passatgers estiguin segurs i els espais per a la reserva de taxis estiguin ben senyalitzats”, sentencia el sector.