Centenars de taxistes s’han concentrat a la T1 de l’aeroport de Barcelona-el Prat fent sonar els clàxons dels cotxes a mode de protesta per denunciar l’augment de conductors “pirata”, conductors sense cap mena de llicència que capten passatgers a la zona d’arribades per dur-los a Barcelona amb vehicles privats o de lloguer.

Segons el portaveu d’Élite Taxi, Tito Álvarez, actualment “hi ha més de 40 conductors pirata” que fan servir cotxes particulars “i que cobren uns preus al voltant d’entre 50-60 euros per trajecte al centre de BCN, mentre que els taxis aquest recorregut el fan per uns 30-32 €“. També denuncia que tant el conseller d’Interior, Joan Ignasi Elena, com la directora de l’aeroport, Sonia Corrochano, són coneixedors de la situació “i no hi estan fent res”.

Accions de denúncia per pressionar les administracions

Des d’aquest dijous i de manera indefinida fins que s’actuï, els taxistes faran sonar cada dia els clàxons dels cotxes cada vegada que detectin la presència d’un d’aquests conductors sense llicència. A més, també hi haurà taxistes al vestíbul de la terminal, identificats amb armilles de l’associació, i segons Álvarez, “cada vegada que un pirata intenti captar un client, farem sonar un xiulet i les botzines de gas que portarem”.

També tenen previst repartir fulletons a tots els viatgers que arribin a la T1, denunciant que “Catalunya i Barcelona, tenen un aeroport tercermundista, en què el conseller d’Interior i la directora de l’aeroport no són capaços de posar ordre i dotar els Mossos de personal per vigilar una zona tan sensible”.