L’Ajuntament de Barcelona ha anunciat la posada en marxa d’un autobús llançadora per unir la plaça d’Alfons X el Savi amb l’entrada del Parc Güell per la carretera del Carmel. Aquesta mesura també afectarà l’entrada principal del carrer d’Olot, ja que es reduirà l’accés per aquesta via. Tot i això, els veïns de la Salut demanen una pacificació del barri. Asseguren que la situació és insostenible per l’aglomeració de taxis i les llicència VTC que deixen i recullen visitants. L’administració també treballa en aquesta línia i el veïnat espera que això, com la llançadora, estigui en marxa abans del proper estiu.

Els veïns denuncien el col·lapse de taxis

Els veïns expliquen que un 80 % del trànsit a la zona són taxis i vehicles amb llicència VTC. Des de fa temps, el districte de Gràcia intenta resoldre el problema i ha provat diverses solucions com el canvi d’ubicació de la parada de taxis, però els veïns diuen que el problema es manté. Segons Joan Miquel Malagelada, de l’Associació de Veïns Park Güell – la Salut – Sanllehy, “durant aquest estiu la situació ha estat inclús pitjor, en el sentit que el número de visitants al Parc ha augmentat, i hem arribat a una situació que el col·lapse és total”,

Pacificació del barri

L’única solució per als veïns és la pacificació del barri. De fet, l’Ajuntament també està treballant en aquesta línia i en l’última reunió de la Taula de Mobilitat es van posar diferents propostes sobre la taula. Ara, l’associació de veïns vol consensuar-ne una amb comerciants i escoles del barri per portar-la a la propera trobada, que serà el 12 de desembre, i acordar-la amb l’Ajuntament. La idea dels veïns, com explica Malagelada, és “pacificar el barri fins al carrer de Sant Cugat, i el que demanem és eliminar els taxis, les [llicències] VTC i aquest tipus de vehicles del nostre barri, ja que això distorsiona absolutament la vida veïnal”.

Menys taxis abans de l’estiu

Amb la idea de millorar la convivència amb els vehicles la propera temporada d’estiu, esperen que la pacificació sigui una realitat juntament amb l’inici del funcionament de l’autobús llançadora i la resta d’accions que ja s’han anunciat per evitar la massificació de l’accés principal del Parc Güell.