Aquest dijous els transportistes han convocat diverses protestes a les carreteres catalanes. Els conductors de camions han col·lapsat algunes vies de sortida de Barcelona. Estan en contra de la nova normativa que els obliga a desviar-se d’alguns trams de l’N-340 i l’N-240 i accedir a l’AP-7 i a l’AP-2 respectivament havent de pagar el peatge amb algunes bonificacions. A Barcelona, la mobilització ha començat a les 17:45 h. La marxa anirà fins al Papiol, i després desfaran el trajecte fins a arribar, de nou, a la ciutat.

Ronda del Litoral i Diagonal, principals afectacions

El recorregut a Barcelona ha estat des de la zona portuària, passant per la ronda del Litoral (B-10); després han circulat per la B-23 (pel final de la Diagonal) fins a enllaçar amb l’AP-7 en direcció al Papiol. Des del Servei Català de Trànsit s’ha alertat els conductors d’aquesta protesta que ha complicat l’operació sortida del cap de setmana del Pilar. Les mobilitzacions s’allargaven fins a les 19 hores.

Motius de la marxa

El govern central va aprovar un reial decret en el qual s’obligava els vehicles pesants a circular per diversos trams de l’AP-7 i l’AP-2 fa unes setmanes. L’objectiu és treure camions de l’N-340 i l’N-240. Els transportistes demanen que l’Administració els bonifiqui el 100 % dels peatges.