El mes de maig, quan va començar la desescalada, l’Ajuntament va decidir tallar els laterals d’alguns trams de la Gran Via i la Diagonal per guanyar espai públic per als vianants. La mesura es va posar en marxa amb l’objectiu que els ciutadans que sortissin a passejar poguessin respectar les distàncies de seguretat. Tot i que la mesura segueix vigent, molts vianants no fan ús d’aquest espai nou i segueixen utilitzant les voreres.

Les bicis i els patinets es fan seva la calçada

Alguns veïns consideren que és una bona iniciativa, sobretot quan va començar la desescalada. Afirmen que molta gent sortia a passejar a la mateixa hora i que tenir més espai per caminar era un avantatge. Alguns segueixen utilitzant la calçada, però reconeixen que són una minoria.

A la pràctica, qui realment s’ha beneficiat de l’espai nou són les bicicletes i els patinets, tot i que a la Gran Via disposen d’un carril específic per circular. De fet, alguns barcelonins expliquen que prefereixen caminar per la vorera perquè se senten més segurs. Diuen que de vegades els ciclistes circulen molt ràpid i que pot ser perillós. A part d’això, alguns veïns denuncien que hi ha cotxes que aparten la tanca i que també circulen per la zona prohibida.

Menys soroll i menys contaminació

Alguns bars de la zona afirmen que ara, sense cotxes, les terrasses són llocs més agradables. Molts veïns hi estan d’acord i asseguren que han notat que hi ha menys soroll i menys contaminació. Tot i això, de vegades els talls són un problema perquè no poden parar a la porta de casa si han de carregar o descarregar el cotxe o transportar una persona gran amb dificultats per caminar.