Diversos gremis consultats per betevé neguen haver-se adherit a la Plataforma Pro Mobilitat Lliure, que es va presentar aquest dimecres i que critica durament els plans de mobilitat del govern d’Ada Colau. És el cas del Gremi de Llibreters de Catalunya que, a més, reclama a la plataforma que els elimini de la llista de suports.

També la Federació Catalana de Carnissers i Cansaladers-Xarcuters assegura que no ha donat suport a aquesta plataforma, la qual ha presentat una llista d’adhesions en què apareixen més de 50 entitats i gremis. En aquest cas, diuen que no van signar expressament la documentació que els va fer arribar el Consell de Gremis del Comerç, Serveis i Turisme perquè no en volien formar part.

Desconeixement entre els agremiats

A banda dels que no hi volen ser, n’hi ha molts que ni tan sols saben que estan donant suport a aquesta plataforma que reclama la mobilitat lliure dels ciutadans, i defensa l’ús del vehicle privat. És el cas del Gremi de Cinemes de Catalunya que s’ha mostrat sorprès perquè el seu nom figuri a la llista d’una plataforma de la qual, asseguren, en desconeixien fins i tot la seva existència. Tampoc no sabia que hi estava donant suport el Gremi de Comerç, Tèxtil i Sastreria, tot i que, un cop n’han conegut els postulats, ho veu amb bons ulls.

Des del Consell de Gremis, que l’integren 24 associats que figuren a la llista de suports, asseguren que l’adhesió es va aprovar durant una reunió del comitè executiu. Afirmen que tots els associats, com sempre es fa en aquests casos, han rebut la informació pertinent, i que cap d’aquests ha manifestat que se’n volguessin desmarcar.