La T-10, el títol de transport públic més utilitzat, desapareixerà el 2020.La substituirà la T-Casual, una nova targeta de 10 viatges unipersonal, que costarà 11,35 € (ara la T-10 val 10,20 €). És un dels canvis més destacats de les noves tarifes del 2020 per a TMB. A banda, es crearà la T-Usual, una nova targeta mensual unipersonal de 40 €, que permetrà fer viatges il·limitats (suposa una rebaixa del 25 % del cost de la T-Mes).

L’Autoritat del Transport Metropolità (ATM) ha canviat el nom dels bitllets integrats i els simplifica de la següent manera:

  • T-Casual (11,35 €): títol unipersonal que substitueix la T-10, amb 10 viatges.
  • T-Usual (40 €): títol unipersonal i personalitzat que substitueix la T-Mes, amb viatges il·limitats durant 30 dies.
  • T-Jove (80 €) : títol unipersonal per a joves de fins a 25 anys, amb viatges il·limitats durant 90 dies.
  • T-16: títol unipersonal per a infants de fins a 16 anys, amb viatges gratis i il·limitats a la zona de residència.
  • T-Grup (79,45 €): títol multipersonal, amb 70 viatges durant 30 dies.

Premiar els usuaris habituals

Amb aquests canvis (l’encariment del bitllet de 10 viatges i l’abaratiment del títol mensual), la Generalitat, l’AMB i l’Ajuntament volen promoure l’ús del transport públic. En aquest sentit, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha constatat la “voluntat de premiar la recurrència” per “fidelitzar els usuaris del transport públic”.

Per la seva banda, l’alcaldessa, Ada Colau, ha celebrat “el canvi de paradigma” que arribarà el gener del 2020, coincidint amb la declaració de l’emergència climàtica a Barcelona i l’entrada en funcionament de la ZBE Barcelona. Colau ha destacat que “arriba la tarifa plana al transport públic”, que beneficia “que els treballadors i els estudiants tinguin un preu més assequible” al transport públic.