L’associació per la Promoció del Transport Públic (PTP) valora positivament les noves tarifes per a TMB perquè afavoreixen l’usuari “recurrent”. El coordinador de l’oficina tècnica de la PTP, Daniel Pi, considera que “la T-10 era una anomalia”, ja que “dins d’Europa el més utilitzat són “les tarifes planes que donen viatges il·limitats”.

Des de la PTP estan satisfets amb els nous preus que fixa l’ATM perquè asseguren que van en la línia del que fa anys que demanen. Creuen que cal que la gent “faci servir un dia un bitllet senzill, se n’adonin que tenen una alternativa de transport i passin a utilitzar el transport públic de manera freqüent i passin a ser usuaris habituals”.

Bitllet senzill dins la integració tarifària

Segons Daniel Pi, la T-10 tenia un “efecte pervers” perquè “tots plegats subvencionàvem el transport dels grups de turistes”. En aquest sentit, considera que la millor proposta pels viatgers ocasionals seria que el bitllet senzill formés part de la integració tarifària i permetés el canvi de mode de transport.

Stop Pujades critica l’increment de la T-10

La plataforma Stop Pujades Transport ha valorat positivament la baixada de preu del títol de transport que substituirà la T-Mes, la nova T-Usual. Tot i així, consideren que la reducció és insuficient, sobretot a les “zones 2-6”. També critiquen l’increment de preu del bitllet que substituirà la T-10, la T-Casual, perquè asseguren que és la tarifa més utilitzada. Consideren que “només un nombre limitat de viatgers podrien migrar a la T-Usual i deixa molta gent fora d’aquesta tarifa plana”, com les famílies amb problemes econòmics que no poden pagar de cop”.

Des de la Plataforma Stop Pujades Transport demanen una reunió immediata amb l’ATM, l’alcaldessa Ada Colau i el conseller Damià Calvet. També han convocat una reunió oberta de la plataforma pel dia 17 de desembre per valorar les noves tarifes.