retard Renfe

Rodalies de Catalunya oferirà el 40 % del servei durant la primera jornada de vaga convocada per a aquest dijous, 5 de desembre, coincidint amb el cap de setmana llarg de la Constitució. En el cas de la llarga distància i l’AVE els serveis mínims seran del 90 % i pel que fa a l’Avant seran d’un 63%. La segona jornada de vaga està convocada per al dia 20 de desembre.

Les aturades es produiran en tres franges horàries diferents:

  • Entre les 0 i les 4 h
  • Entre les 11 i les 15 h
  • Entre les 20 i les 0 h 

Durant la resta del dia, el servei mantindrà l’horari habitual.

La Confederació General del Treball (CGT) ha convocat els treballadors de Renfe a la vaga per protestar contra la “falta de voluntat de diàleg” entre l’operadora i el Ministeri de Foment.

Canvis o reemborsaments

Els viatgers que hagin adquirit bitllets afectats per la vaga parcial podran sol·licitar un canvi o reemborsament sense cap cost addicional a estacions i agències de viatge. En el cas que s’hagi adquirit el bitllet d’un tren suprimit, s’oferirà la possibilitat de viatjar en un altre comboi en l’horari més proper.

D’altra banda, Renfe informa que a França hi ha convocada una vaga interprofessional a partir del 5 de desembre, que també afectarà els trens de Renfe-SNCP. Els clients afectats seran reubicats en un altre tren del mateix servei que operi.