Els panells de la ronda ho han començat a informar a la una del migdia i els operaris han descobert els nous senyals de trànsit. Durant tres setmanes el radar de tram funcionarà però sense multar els conductors que sobrepassin la velocitat permesa. En aquest període inicial l'Ajuntament recollirà informació de tot el que passi i abans de Nadal decidirà si instal·la el sistema de manera permanent i, per tant, amb sancions. La tecnologia s'ha activat en un tram de tres quilòmetres de la ronda de Dalt en sentit Besòs. El radar a la plaça de Karl Marx llegeix la matrícula del cotxe i al Nus de la Trinitat se'n fa una altra lectura. A continuació el sistema calcula la velocitat mitjana a la qual ha circulat el conductor i la registra. Actualment en aquest tram ja hi ha dos radars fixos que limiten la velocitat a 60 quilòmetres per hora. Es tracta del tram amb més accidentalitat a la ronda de Dalt. Entre els motius, perquè fa pendent en baixada, també hi ha canvis de rasant i per la sortida i entrada als túnels. A més, l'alineació amb el sol complica la visibilitat en algunes franges del dia. Si el radar de tram s'acaba implantant substituirà els fixos que ja hi ha. ADRIÀ GOMILA, director de Serveis de Mobilitat "Estem convençuts que aquest sistema serà més eficaç que els radars puntuals. Si veiem que és efectiu ens plantejarem aplicar-ho a altres trams. No ho descartem." La tecnologia que s'ha posat en marxa també permetrà obtenir més dades dels fluxos circulatoris i estudiar amb més exactitud la mobilitat de la ronda.

Tal com va avançar BTV, ja s’ha instal·lat el nou radar de tram que controlarà la velocitat segons el que trigui el conductor a recórrer dos punts, per tant, no serveix de res frenar quan s’arriba al punt de control. Precisament aquestes arrencades i frenades és el que el consistori vol evitar, per reduir els accidents a la zona que registra més sinistres d’aquesta via, la compresa entre la Guineueta i el Nus de la Trinitat en sentit Besòs.

A la una del migdia els panells de la ronda de Dalt han començat a informar d’aquesta novetat. Durant tres setmanes el radar de tram funcionarà però sense multar els conductors que sobrepassin la velocitat permesa. En aquest període inicial l’Ajuntament recollirà informació de tot el que passi i abans de Nadal decidirà si instal·la el sistema de manera permanent i, per tant, amb sancions. Actualment en aquest tram ja hi ha dos radars fixos que limiten la velocitat a 60 quilòmetres per hora. Si el radar de tram s’acaba implantant substituirà els anteriors.