(ACN i redacció) La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha anunciat a través de Twitter que a primera hora d’aquest divendres a la tarda els serveis de Rodalies de Catalunya han recuperat la “normalitat”. La ministra ho ha anunciat després que una avaria de discs durs en el sistema de telecomunicacions d’Adif, la gestora de la infraestructura ferroviària, hagi deixat el territori sense trens durant tres hores i hagi afectat 80.000 usuaris. Tot i la represa de la circulació de les línies de Renfe, encara es mantenen els retards en els trens.

La ministra Raquel Sánchez ha tornat a demanar disculpes, que ja havia demanat aquest matí: “Reiterem les disculpes als usuaris afectats per la incidència. Continuem treballant per minimitzar les possibles demores que es puguin produir en properes hores”.

Retards tarda Sants Estació

La ministra Sánchez obrirà una investigació interna

Raquel Sánchez ha dit aquest matí que es tracta d’una avaria “totalment excepcional” i ha anunciat que s’obrirà una investigació interna per determinar els motius de la incidència. Sánchez també ha respost a les crítiques del govern català. El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha qualificat la incidència d’”absolutament inacceptable” i el vicepresident del govern, Jordi Puigneró, ha tornat a reclamar el traspàs de Rodalies a la Generalitat de Catalunya.