Una greu incidència a Rodalies de Catalunya obliga a aturar completament la circulació de tots els trens del servei. Un problema en el sistema de comunicació d’Adif ha provocat que, ara per ara, no pugui circular cap tren convencional a Catalunya. Això vol dir que els trens regionals també se’n veuen afectats.

Ara per ara, l’Alta Velocitat funciona amb normalitat. Protecció Civil ha activat el pla Ferrocat en fase de prealerta a causa de l’aturada total del servei de Rodalies. Renfe recomana utilitzar un mitjà de transport alternatiu.

Adif assegura que està treballant-hi

L’Administrador de Infraestructuras Ferroviarias (Adif) ha explicat que la incidència s’ha produït en el sistema de telecomunicacions i que aquesta avaria obliga a tallar tot el servei ferroviari. “Tècnics d’Adif estan treballant des de primera hora per solucionar-la com més aviat millor“, apunten des d’Adif.

Segons les primeres anàlisis, la incidència s’ha registrat aquesta matinada durant el procés d’actualització dels sistemes informàtics del Control de Trànsit Centralitzat (CTC) de Barcelona, que es realitza de forma periòdica. Adif obrirà una investigació per aclarir els fets que han causat la incidència.

Totes les línies de Rodalies afectades

En la xarxa de Rodalies, la incidència afecta el conjunt de línies: des de l’R1 fins a l’R17.

betevé està treballant per ampliar aquesta informació d’última hora.