El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha qualificat d’“absolutament inacceptable” l’avaria que ha provocat una aturada ferroviària en tots els trens de Rodalies de Catalunya. Ho ha dit en un fil a Twitter en què també ha reclamat a l’Estat que assumeixi “la seva responsabilitat” i que traspassi “ja la competència a la Generalitat“. “Aquesta situació deficient ja fa massa temps que dura”, ha sentenciat.

Aragonès també ha explicat que Protecció Civil, Mossos d’Esquadra i policies locals “s’han coordinat des de primera hora del matí per evitar afectacions majors en estacions i andanes”. Tot i això, considera que “el restabliment progressiu del servei anunciat per Renfe no eximeix que calen explicacions i garanties de cara al futur“.

La ministra Sánchez respon a la Generalitat

La ministra de Transport, Raquel Sánchez, ha respost a les crítiques de la Generalitat argumentant que la incidència d’aquest divendres és per un error informàtic al centre de control d’Adif i que, per tant, no té res a veure amb Renfe, que n’és el gestor. “Entenc que aprofiti qualsevol incidència per fer la seva reivindicació però són causes diferents”, ha assegurat en una entrevista a Catalunya Ràdio, en què responia a les crítiques que també ha fet el vicepresident del govern, Jordi Puigneró.