Raquel Sánchez
Foto: ACN

La ministra de Transport, Raquel Sánchez, ha anunciat una investigació interna per l’avaria d’Adif que ha deixat Catalunya sense servei de Rodalies durant tres hores. En una entrevista a RAC1, ha explicat que volen arribar fins a “l’arrel del problema”. Sánchez també ha demanat disculpes als usuaris. En una altra entrevista a Catalunya Ràdio, ha apuntat que es tracta d’una avaria “excepcional” i “anòmala” que, segons afirma, “mai s’havia produït”. La incidència ha afectat uns 200 trens i 80.000 usuaris, segons la primera valoració que ha fet la ministra.

Un error en l’actualització del programari

Segons ha explicat, les primeres informacions apunten que “s’ha produït un error en l’actualització del ‘software'” i que això ha provocat que fallés la comunicació entre els trens i el centre de control d’Adif. “Per seguretat no es podia permetre la circulació de trens”, ha assegurat. La ministra ha afirmat que aquests actualitzacions es fan contínuament i “de forma rutinària” i que no s’havia produït mai cap incident.

Sánchez ha demanat disculpes als usuaris afectats i ha reconegut que no hi ha una previsió de quan es podrà normalitzar el servei de trens. “Durant les properes hores sabem que tindrem problemes”, ha admès.

Crítiques al vicepresident Puigneró

També ha respost a les crítiques que ha fet aquest matí el vicepresident del govern, Jordi Puigneró, que ha tornat a reclamar el traspàs de Rodalies. Sánchez li recorda que la incidència d’aquest divendres és per un error informàtic al centre de control d’Adif i que, per tant, no té res a veure amb Renfe, que n’és el gestor. “Entenc que aprofiti qualsevol incidència per fer la seva reivindicació però són causes diferents”, assegura.