Ser ciclista i circular pels voltants de la Sagrada Família és una odissea. Els carrils bici del carrer de Sardenya, Provença i Marina estant constantment envaïts per vianants. La recuperació de turistes ha fet reaparèixer la convivència complicada en la mobilitat de la zona.

El carril bici menys respectat de Barcelona, davant de la Sagrada Família

Al carrer de la Marina hi ha probablement el carril bici menys respectat de Barcelona. En aquesta ocasió no és per vehicles que ocupen perillosament el carril, sinó pels turistes que miren embadalits la Sagrada Família, o que el creuen per accedir a la basílica. La ubicació és complicada, perquè està situat just a tocar de la vorera del temple de Gaudí. L’espai està tancat al trànsit, a excepció de bicicletes i patinets, que han superar un tram ple d’obstacles.

Un ciclista esquiva vianants al costat del carril bici, que passa inadvertit pels turistes del carrer de la Marina

Per pal·liar aquesta invasió del carril bici, hi ha agents cívics, que indiquen sense descans que cal anar pel pas de vianants i per la vorera, i també hi ha tanques provisionals per senyalitzar el carril. De fet, alguns dels usuaris es queixen que la pintura que delimita l’espai reservat a les bicicletes està desgastada i no és prou visible.

El carril bici de Provença, una prolongació de la vorera

El carril bici del carrer de Provença, entre Marina i Sardenya, s’ha convertit en una prolongació de la vorera de la Sagrada Família. Amb les obres de la basílica, s’ha reduït l’espai de pas per als vianants i molts opten per passejar per carril destinat a les bicicletes. En aquest cas, els ciclistes també han d’esquivar els qui passen el semàfor en vermell.

El carrer de Sardenya convertit en pas de vianants imprudents

I a l’altre costat de la basílica, on hi ha la façana de la Passió, els vehicles circulen pel carrer de Sardenya, però han de parar especial atenció. Els turistes travessen el carrer pel mig, fins i tot entre els cotxes, sense fer servir el pas de vianants. Els ciclistes alerten de la perillositat del tram, i reclamen presència de la Guàrdia Urbana.