reforma vorera carrer Pelai

Aquest dilluns, 23 de maig, començaran les obres per ampliar la vorera del carrer de Pelai a la confluència amb el carrer de Balmes. L’actuació vol millorar el recorregut dels vianants per aquesta banda de Pelai amb un pas de vianants que permetrà unir en línia recta dues voreres fins ara separades per Balmes.

Els treballs arriben més d’un any després que se n’ampliés la vorera de la banda mar amb urbanisme tàctic i se n’eliminessin carrils de circulació.

Afectacions a la mobilitat

Les obres inclouen desplaçar-ne i ampliar-ne els passos de vianants actuals, adequar-ne els semàfors, canviar-hi de lloc els fanals i reordenar els carrils de circulació a la cruïlla. Durant els dos mesos i mig que s’allargaran els treballs hi haurà afectacions a la mobilitat. Al carrer de Pelai, abans d’arribar a la confluència amb Balmes, s’ocuparà el carril bus, de manera que quedarà obert un únic carril de circulació, que compartiran busos i trànsit privat.

Encara al carrer de Pelai, però després de la cruïlla amb Balmes, les obres ocuparan un tram de la vorera ampliada amb pintura i també el carril bus. Per tant, quedaran oberts dos carrils de circulació fins a la plaça de Catalunya. Al carrer de Balmes, s’afectarà el cordó de serveis i també el carril bus, però quedaran operatius dos carrils de circulació. A més, es desplaçarà la parada de taxis que hi ha en aquest tram de Balmes.