(EFE) El temple de la Sagrada Família ha començat les obres per construir els soterranis del claustre i la capella de l’Assumpta, per això ha col·locat una tanca provisional a la vorera del carrer de Provença. Segons ha informat la Junta Constructora del Temple, es tracta d’una capella excepcional que Antoni Gaudí va incloure al centre del claustre del costat muntanya, dedicada a la Mare de Déu. “La capella serà un tribut a la Mare de Déu de la Misericòrdia, que acull tothom sota el seu mantell, i la cúpula elevada pels àngels serà la representació d’aquest mantell”, han detallat els responsables de la basílica.

La capella de l’Assumpta se situa al centre del claustre de l’ala nord, a la façana de l’absis. De planta quadrada, es preveu que tingui un cimbori de 30 metres d’altura i la seva construcció va quedar recollida en la documentació presentada a l’Ajuntament de Barcelona el 2019, que va permetre que el consistori regularitzés la llicència d’obres del temple.

La capella de l’Assumpta, juntament amb la sagristia de la façana de la Passió i la del Naixement, aquesta última encara per construir, quedaran unides per un tram de claustre, també encara per fer. Gaudí va plantejar per a la Sagrada Família un claustre a mig camí entre l’interior i l’exterior i, per tant, forma part del perímetre del temple en lloc d’envoltar un pati central com és habitual.

La torre de Jesucrist arriba al vuitè nivell

També aquesta setmana, la Sagrada Família ha anunciat que la torre de Jesucrist creixerà un nou nivell al juny, de manera que serà el vuitè i situarà la torre en 125,87 metres d’altura.

El 7 d’abril es va acabar la col·locació dels panells del setè nivell, i va arribar a 121,5 metres d’altura, i està previst finalitzar l’any arribant al novè de dotze nivells, situant la torre en 130,75 metres d’altura. Un cop finalitzada, la torre de Jesucrist mesurarà 172,50 metres.