Les obres del carril bici que connectarà la part sud de Sant Andreu Sud amb Sant Martí i l’Eixample s’iniciaran en les pròximes setmanes per tal de millorar l’espai públic de Sant Andreu. Les obres estan impulsades per Barcelona Sagrera Alta Velocitat (BSAV) per encàrrec de l’Ajuntament de Barcelona i tenen una inversió d’1,1 milions d’euros.

Amb previsió d’iniciar-se el dia 23 de maig, els treballs s’executaran durant set mesos, de manera que s’acabaran a mitjans de novembre del 2022. En una primera fase, que s’allargarà fins al juliol d’enguany, es duran a terme actuacions prèvies, com la retallada i ampliació de voreres, execució d’illetes i treballs de semaforització. En una segona fase, prevista entre l’agost i l’octubre, s’implantarà pròpiament el carril bici amb els separadors, la senyalització i la col·locació de semàfors.

Amb una longitud d’1,7 km, el nou carril bici tindrà continuïtat amb el recentment executat a Berenguer de Palou, entre Josep Estivill i Ferran Turné. Aquest carril bici connectarà els barris de Sant Andreu i la Sagrera amb Sant Martí i la trama Eixample gràcies al nou carril bici del carrer de Mallorca, també previst per a aquesta tardor.

Els carrers per on anirà aquesta via són: del Clot (entre Espronceda i Felip II), Gran de la Sagrera (entre Felip II i Josep Estivill), Berenguer de Palou (entre Ferran Turné i Pare Manyanet) Pare Manyanet (entre Gran de Sant Andreu i Josep Soldevila) i Josep Soldevila (entre Pare Manyanet i rambla Onze de Setembre).