El portaveu d’Elite TaxiTito Álvarez retirarà aquest dimarts a la tarda els permisos que va sol·licitar per poder dur a terme les marxes lentes de cara a la inauguració del Mobile World Congress. Així ho ha confirmat Álvarez després de reunir-se amb representants de l’Àrea Metropolitana de Barcelona i la Generalitat. El portaveu d’Elite Taxi ha afirmat que actualment no hi ha motiu per fer vaga del sector després que la trobada hagi acabat en un acord.

Compromís per part de les administracions

De la trobada d’aquest dimarts al matí, n’ha sortit el compromís per part de les administracions de controlar el compliment del decret dels vehicles de lloguer amb conductor (VTC). Durant els propers mesos, i segons Tito Álvarez, s’intensificaran els controls al port, a l’aeroport i a la ciutat de Barcelona. A banda, L’AMB tindrà una plataforma per controlar els serveis i garantir el compliment del temps de contractació en cada servei.  Per últim, els vehicles de lloguer amb conductor hauran de portar un distintiu que en marcarà el dia de descans.

A la reunió, a més d’Elite Taxi hi han assistit representants de l’STAC, Anget Taxi i l’Associació de Taxistes Llatins Units. En un comunicat de fa uns dies, van afirmar que esperaven “arribar a un acord que satisfés totes les parts”. El sector demanava eines per “el control de les VTC en un termini molt curt de temps” i lamentava els problemes que els taxistes tenen a l’aeroport de Barcelona amb l'”intrusisme organitzat per màfies que posen en greu perill la seguretat dels passatgers, i les VTC de Cabify propiciant la captació il·legal de viatgers”.