El Departament de Territori i Sostenibilitat ha obert un expedient informatiu a l’empresa Prestige and Limousine, del grup Cabify, després que la plataforma anunciés que tornava a operar amb el servei de vehicles de lloguer amb conductor. L’expedient vol aclarir els termes de la contractació i prestació del servei i dona un termini de 10 dies a l’empresa per facilitar una relació dels trajectes realitzats entre el 7 i el 10 de març.

Precisament, el 7 de març va ser el dia que els vehicles van començar a circular amb una interpretació pròpia del decret del govern català. Tot i que el decret dels VTC aprovat per la Generalitat estableix que el servei s’ha de precontractar amb un mínim de 15 minuts d’antelació, ampliables fins a una hora, el nou servei de Cabify fa que els clients només hagin d’esperar aquests 15 minuts el primer trajecte.

El Departament de Territori dona 10 dies a la companyia perquè aclareixi els termes d’aquest contracte, que ofereix a través de l’empresa de transport Prestige and Limousine, i comprovar si s’ajusta a la nova regulació. El Departament li demana una relació dels trajectes durant els tres primers dia de servei en què l’empresa haurà de detallar l’hora de contractació i de l’inici de la prestació del servei.

L’expedient adverteix a la companyia que, si no fa cas dels requeriments, considerarà que està obstruint la tasca d’inspecció, que correspon al Departament de Territori i Sostenibilitat.