Metro Barcelona

El metro de Barcelona s’anota un nou rècord anual de validacions i passatge. Abans que acabi el 2018 ja s’han sobrepassat els 400 milions de validacions acumulades des de l’1 de gener, una xifra per sobre la del 2017, que es va tancar oficialment amb 390,4 milions de viatges. Segons la regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, això vol dir que “hem portat a més persones que mai” i ressalta que ja “venim de rècords successius en els anys anteriors“.

Amb tot, s’estima que, quan acabi l’any, el 31 de desembre, les validacions se situaran prop dels 407 milions. Si s’assoleix aquest pic, hi hauria un increment de 17 milions més de viatges respecte al 2017 i un augment de l’orde del 4,3 %.

El metro bat dos rècords més

Aquest 2018 el metro de Barcelona ha batut dos rècords més: el de validacions en un sol mes ─37,94 milions l’octubre passat─ i l’afluència en una sola setmana: del 9 al 15 d’abril es va arribar a 8.876.776 validacions.

L’Ajuntament recalca que el balanç és una “molt bona notícia” per la lluita contra la contaminació. “Que cada cop més passatgers optin per mitjans de transport sostenible ens obliga a encarar reptes per millorar la xarxa“, afirma Vidal, amb “més inversió i modernització”. El consistori atribueix l’augment de validacions a l’obertura de noves estacions, l’increment d’oferta diària de combois en circulació i el creixement general de la mobilitat a la ciutat.

L’autobús podria superar els 202 milions de validacions

D’altra banda, segons dades de l’Ajuntament, la xarxa d’autobusos regulars de TMB registra un augment de validacions sostingut durant el 2018. De fet, tot apunta que se superarà la xifra dels 202 milions de validacions a finals d’any, fet que s’atribueix a l’impuls de les noves línies ortogonals i diagonals. El màxim històric de referència en aquest cas és de l’any 2007, en què es van registrar 203,7 milions de viatges.