La plaça de la Virreina, a Gràcia pot semblar, de vegades, un aparcament. Camions i furgonetes estacionen enmig de l’espai per fer la càrrega i descàrrega. Tot i que aquesta pràctica no està permesa, s’ha convertit en una dinàmica habitual. Això, ha convertit una plaça històrica de la Vila de Gràcia en un espai de trànsit de vehicles. Per evitar aquesta situació s’ha arribat a un acord entre veïns, comerciants i el districte de Gràcia per posar en marxa una reordenació de la mobilitat.

Canvi de sentit al carrer de Verdi entre Astúries i Or

Per evitar l’accés dels vehicles de repartiment i els de pas, s’ha elaborat un canvi en la mobilitat de la zona que entrarà en funcionament aquest proper mes de gener. Es tracta de la modificació del sentit de circulació del carrer de Verdi al tram comprès entre els carrers de l’Or i d’Astúries. Ara, els vehicles no podien seguir baixant pel carrer de Verdi passat Astúries i giraven per aquest carrer cap a la plaça de la Virreina. Amb el canvi, podran continuar baixant per Verdi fins al carrer de l’Or. D’aquesta manera, s’evitarà l’accés de vehicles a la plaça; només podran girar pel carrer d’Astúries els vehicles de veïns i serveis. Aquesta mesura també anirà acompanyada d’una campanya informativa i preventiva per part de la Guàrdia Urbana.

Pacificar la plaça de la Virreina

El pla té com a objectiu que es pacifiqui la plaça de la Virreina i que camions i furgonetes facin ús dels espais habilitats. El conseller del districte de Gràcia, Robert Soro, explica que “a la plaça de la Virreina hi ha diverses zones de càrrega i descàrrega i si es veu o s’analitza que són insuficients es pot plantejar el fet d’ampliar algunes de les zones de càrrega i descàrrega. Però això no vol dir que un espai com és una plaça, i a més una plaça amb un valor patrimonial important, hagi de tenir aquesta densitat d’usos”. Un cop en marxa, el nou sentit de circulació del tram del carrer de Verdi entre el carrer d’Astúries i el de l’Or serà present en la taula ciutadana de la plaça en què es farà el seguiment del funcionament de l’aplicació d’aquesta mesura.