L’Ajuntament es reunirà la propera setmana amb Renfe, TMB, Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana per tractar la presència de manters a l’intercanviador del metro i al vestíbul de Rodalies de la plaça de Catalunya.

La imatge de les mantes esteses continua en plena campanya de Nadal —aquest diumenge al migdia n’hi havia almenys una cinquantena—, en unes dates en què hi ha una gran afluència de passatgers. Tot i que algunes fonts asseguraven que s’havia arribat a un acord per desallotjar-los, l’Ajuntament ho ha desmentit. Des del consistori han explicat que aquesta mesura no és possible per la gran quantitat de gent que utilitza diàriament aquestes infraestructures i han detallat que es treballa en una acció que impedeixi els venedors ambulants d’instal·lar-s’hi.

En l’últim mes s’han fet diverses reunions per abordar la qüestió i la setmana vinent es tornaran a trobar, tot i que encara és un dubte el dia i l’hora de la reunió.

Retrets entre Renfe i Ajuntament

Ja fa mesos que Renfe va alertar que la gran quantitat de manters que s’apleguen al vestíbul de la plaça de Catalunya posa en risc la seguretat dels viatgers, en cas que fos necessària una evacuació. En la mateixa línia es van pronunciar els vigilants de seguretat del metro.

De la seva banda, el comissionat de Seguretat, Amadeu Recasens, va considerar que els dispositius de vigilància de Renfe i TMB es podien millorar per reduir la presència de venedors ambulants i els va reclamar més implicació.

Ara, totes les parts estan intentant arribar a un acord, juntament amb els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana, per pactar una actuació conjunta.