Els veïns del carrer de Granados, situat sobre la ronda de Dalt, a Sarrià, fa quatre anys que demanen a l’Ajuntament que posi àrea verda residencial al seu carrer. El consistori, però, assegura que per sobre de la ronda no pot haver-hi aquest tipus de tarifa d’estacionament i ha proposat que aparquin als carrers de la zona 14, situats per sota de la ronda. Tot i això, encara no se sap quan podran començar a aparcar-hi ja que s’està pendent que se’n renovin els parquímetres. Els veïns no entenen la negativa del consistori de posar àrea verda per sobre de la ronda i demanen celeritat a fer efectiva l’alternativa d’aparcar a un altre carrer.

Cotxes i més cotxes

Durant tot el dia hi ha cotxes aparcats al carrer de Granados, fins i tot sobre les voreres. En tractar-se d’una via lliure de pagament on es concentren moltes escoles i universitats, hi estacionen molts conductors. Els veïns es queixen de la inseguretat de no poder aparcar durant tot el dia: “En el moment en què surts ja no saps si podràs aparcar quan tornis”, explica Pilar Sanz. “Moltes vegades haig d’anar a la plaça de Sarrià a l’aparcament privat a pagar”, afegeix una altra veïna del carrer, Pilar Molina.

Problemes de mobilitat

Els veïns expliquen que la problemàtica va més enllà de l’aparcament i demanen solucions a l’Ajuntament en relació amb les entrades i sortides dels centres educatius de la zona. Com que es tracta d’un carrer estret sense sortida, es creen embotellaments a l’entrada i això crea conflictes: “La gent s’encara amb tu, ens hem trobat famílies que ens deien que marxéssim del nostre carrer”, relata Sanz.