Metro Barcelona

Segons les dades de tancament del 2017, 682,40 milions de viatgers van utilitzar el sistema de transport públic de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB), una xifra que suposa un increment del 2,8 % respecte al 2016. El vicepresident de Mobilitat i Transport de l’AMB, Antoni Poveda, ha refermat l’aposta per la lluita contra la contaminació atmosfèrica, i ha assenyalat que  aquest darrer any es van deixar d’emetre un total de 9.911 tones de CO2.

La xarxa de TMB,  que engloba metro, autobús regular i transports d’oci gestionats per TMB, va tancar el 2017 amb el màxim històric de 592,44 milions de passatgers, una xifra que suposa un increment de 15 milions de viatgers respecte al mateix període de l’any anterior.

El metro també bat rècord de passatgers

La xarxa de metro va registrar un total de 390,39 milions de validacions al llarg del 2017, un 2,3 % més que l’any anterior. Aquesta xifra suposa un rècord històric, ja que supera el registre del 2011, que va ser de 388,98 milions de validacions.

A més, el servei de metro va obtenir el mes de març el màxim històric de passatge en un sol més: 36,92 milions de validacions, una xifra que s’explica per l’ampliació de la xarxa, el creixement de la mobilitat i la gran quantitat de dies feiners d’aquest mes.

La xarxa d’autobús encadena sis anys consecutius de creixement

Pel que fa a l’autobús, el guany va ser de prop de set milions de viatgers, amb un total de 196,97 milions de validacions, un 3,6 % més que el 2016. A més, TMB assenyala que la captació de nous passatgers ha anat en paral·lel amb el desplegament de la nova xarxa de bus i l’augment de l’oferta en 43 nous vehicles els dies feiners.

La presidenta de TMB, Mercedes Vidal, ha refermat el compromís per seguir millorant la qualitat dels serveis de metro i de bus de la ciutat. En aquest sentit, Vidal ha assegurat que “continuarem impulsant actuacions de millora en aquests mitjans de transport per oferir la màxima qualitat a la ciutadania i mantenir aquest camí ascendent de viatgers”.