Sabies que hi ha més d’una desena de radars a Barcelona? En total hi ha fins a 11 radars de velocitat repartits per la ciutat que controlen a quants quilòmetres per hora circulen els vehicles. Es troben situats majoritàriament als accessos de Barcelona. Però en els pròxims mesos, s’incorporaran a aquesta xarxa, una cinquantena de radars nous.

Radars de tram i radars de punt

D’aquests 11 radars de velocitat que ja hi ha actualment en funcionament, n’hi ha un que és un radar de tram i la resta són radars de punt. El radar de tram a Barcelona es troba a la ronda de Dalt, entre la plaça de Karl Marx i el nus de la Trinitat. S’hi va instal·lar el 2015 i es calcula que ja s’hi han reduït les infraccions un 74 %. Els 10 radars de velocitat restants són de punt i es troben als accessos i túnels de la ciutat, com a la ronda del Mig o a l’entrada de Barcelona per l’avinguda Meridiana. D’aquests, quatre radars se situen a les rondes, però la ubicació va canviant, segons l’Ajuntament de Barcelona.

44 nous radars de velocitat a Barcelona el 2021

Abans que acabi l’any, es començaran a instal·lar 44 nous radars de velocitat a Barcelona a l’interior de l’entramat de la ciutat. Una vintena d’aquests s’ubicaran en vies on s’ha detectat més sinistralitat o més infraccions i una dotzena més es col·locaran en entorns escolars, on la velocitat màxima serà de 30 km / h.

Radar de tram al túnel de la Rovira, túnel de Badal i ronda del Litoral

A més, Barcelona disposarà de tres radars de tram més. El que està més avançat és el del túnel de la Rovira, que controlarà la velocitat dels conductors des de la plaça d’Alfons el Savi fins a la rambla del Carmel. A l’estiu està previst que entri en funcionament un radar de tram al túnel de Badal, entre la plaça de Cerdà i l’avinguda Diagonal. Ja de cara al 2022 s’afegirà un tercer radar de tram, s’ubicarà a la ronda del Litoral, entre la Barceloneta i Miramar.

Més de 240 radars de velocitat a Catalunya

Al conjunt de la xarxa viària de Catalunya, el Servei Català de Trànsit disposa de 241 radars fixos de velocitat, segons el portal de dades obertes de la Generalitat. Els més propers a Barcelona es troben als accessos per la C-31 (Badalona i el Prat de Llobregat), la B-20 (Santa Coloma de Gramenet), la C-58 (Can Cuiàs), els túnels de Vallvidrera i la B-23 (Sant Joan Despí).