La Guàrdia Urbana ha identificat les 14 zones de la ciutat amb més concentració d’accidents amb ferits el 2022. En total, l’any passat s’hi van produir 205 sinistres, una xifra que suposa un 2,85 % dels que hi va haver al conjunt de la ciutat. El carrer on n’hi va haver més és Aragó, que concentra cinc dels punts. S’hi sumen un total de 69 fets el 2022. Si ens fixem en les zones de manera individual, però, on hi ha hagut més fet és a la cruïlla entre la ronda del General Mitre i el carrer de Ganduxer: el 2022 s’hi van produir 20 accidents.

Segons les dades del balanç de la sinistralitat del 2022 a Barcelona, la Gran Via també se situa com un dels carrers amb més accidents amb ferits. En aquest cas, el 2022 s’hi van concentrar quatre dels punts identificats per la Guàrdia Urbana i acumula un total de 63 fets, només sis menys que el carrer d’Aragó.

La Dreta de l’Eixample, el barri amb més punts

Si analitzem les dades per districtes, l’Eixample és on hi ha més punts de concentració d’accidents: 10 d’un total de 14. Hi ha hagut 140 sinistres amb lesionats. El barri que en surt més malparat és la Dreta de l’Eixample, on hi ha cinc dels punts identificats per la Guàrdia Urbana (68 accidents). Per darrere seu, trobem l’Antiga Esquerra de l’Eixample, amb tres punts i 39 fets.

Al mateix districte de l’Eixample hi ha encara dos punts més, un al Fort Pienc i un altre a la Nova Esquerra de l’Eixample. La resta es troben a Sant Gervasi – la Bonanova (1), la Font de la Guatlla (1), Horta (1) i Hostafrancs (1).

34 zones amb 10 accidents o més

A banda d’aquests punts, la Guàrdia Urbana n’ha identificat 20 més, tot i que amb una concentració menor d’accidents amb lesionats. En aquests 20 punts, s’hi han produït 213 fets, un 2,95 % del total de sinistres amb ferits de la ciutat. En total, per tant, a la ciutat hi ha 34 zones de risc, que suposen el 5,80 % del total anual de sinistres de trànsit amb lesionats.

La Guàrdia Urbana estudia la coincidència de sinistres en punts concrets per tal d’analitzar-ne les causes i reduir-hi la sinistralitat. Es consideren zones de risc els punts on hi ha 10 o més accidents amb ferits en un interval de 12 mesos. A més, tots els punts es troben a un mínim de 15 metres de distància entre si.

Del balanç de la sinistralitat del 2022 a Barcelona també es desprèn que l’any passat es van posar 1.369 denúncies per conduir sense carnet a Barcelona el 2022. Una altra dada rellevant és que els accidents amb patinets van créixer un 78 % a la ciutat.