La proposta no és nova, però ara la tornen a llançar. La Plataforma per a la Promoció del Transport Públic demana a les administracions que tornin a estudiar la possibilitat d’instal·lar càmeres als autobusos de la ciutat per controlar les infraccions. És a dir, que el mateix autobús pugui gravar els vehicles que ocupen il·legalment els carrils bus i que obliguen a fer maniobres als conductors.

La mesura ja es va debatre fa un temps, però es va acabar descartant. L’entitat posa com a exemple altres ciutats com Nova York, on ja s’està implantat aquest sistema. La idea, segons Manel Ferri, vicepresident de la PTP, és que fos la Guàrdia Urbana qui després analitzés aquestes imatges. Creuen que amb aquesta mesura es reduiria el nombre d’infraccions i també d’accidents.

Més accidents dins els autobusos

La proposta torna a sorgir després que s’hagi detectat un augment de caigudes de passatgers dins dels autobusos de la ciutat. L’any 2015 es van produir 266 caigudes i el 2018 la xifra va pujar fins a 333. La PTP creu que aquest augment es deu a diversos factors, però que en part és conseqüència de les invasions del carril bus. Aquesta “ocupació il·legal”, afirmen, obliga els conductors a fer “maniobres constants” de frenades i arrencades.