taxi

Després d’anys de conflicte, Cabify ha decidit incorporar el seu principal competidor, el sector del taxi, a la seva plataforma. D’aquesta manera, la companyia de VTC (vehicles de transport amb conductor) ha anunciat que preveu integrar “en els propers mesos” els taxistes de Barcelona a l’aplicació mòbil, la mateixa on ofereix el lloguer de vehicles amb conductor.

El cas dels taxistes de Barcelona no és nou. De fet, Cabify ja ha integrat els taxis d’altres ciutats espanyoles com Madrid, València o Santander. En el cas de Madrid, des que va obrir l’app als taxistes, el mes de juliol passat,  ja se’n hi han sumat més de 200. L’estratègia de la companyia és “oferir en una única aplicació diferents opcions de mobilitat”. L’objectiu de Cabify és arribar al miler de taxistes de tot l’estat espanyol integrats a l’aplicació al llarg del proper any.

Cabify va tornar a operar a Barcelona el mes de març passat, després d’adaptar el model de negoci als requisits que fixa el decret per regular els vehicles amb llicència de VTC aprovat per la Generalitat. Els taxistes han denunciat recentment que les VTC no estan complint els 15 minuts de precontractació establerts.

Algunes associacions com Taxi Project no veuen amb bons ulls la iniciativa i preveuen que “si una flota entra a treballar amb Cabify hi haurà problemes”.

Uber també incorpora taxistes a Madrid

Una altra de les companyies de VTC, Uber, també acaba d’anunciar que, a partir d’aquest divendres, incorpora els taxis a la plataforma. Uber assegura en un comunicat que “el color del vehicle és el menys important. Només la qualitat del servei importa”. L’usuari de l’aplicació que opti per la contractació d’un taxi també podrà, per primera vegada, pactar un preu tancat pel trajecte.