Quatre hores. És l’estona que s’ha allargat la primera reunió de mediació entre el Comitè de Vaga de Metro i la direcció de l’empresa per intentar arribar a un acord i evitar les aturades previstes per a les Festes de la Mercè. Els treballadors de moment, mantenen la convocatòria de vaga, que s’allargarà quatre dies: del 21 al 24 de setembre. Segons els portaveus del comitè de vaga, no hi ha hagut cap acostament per part de l’empresa en les seves demandes i, per tant, mantenen les protestes previstes. Previsiblement, el Departament de Treball de la Generalitat tornarà a citar les dues parts la setmana vinent per a una segona trobada, tot i que no se n’ha confirmat el dia. Si res no canvia, tot indica que la mobilitat durant les Festes de la Mercè podria ser complicada.

TMB insisteix: “cal aplicar un conveni consensuat el 2017”

En un comunicat fet públic aquest divendres, TMB ha anunciat que “es compromet a continuar aplicant el Conveni en la línia de diàleg i consens seguida fins ara”, firmat el juliol de 2017, i ha detallat que des d’aleshores “l’empresa ha assolit 17 acords per millorar les condicions de treball”. Algunes d’elles, assenyala TMB al comunicat, són la formació de “600 persones per a la conducció de trens, el contracte de 85 agents d’atenció al client, 48 contractacions per a la bossa d’estiu amb contracte indefinit” així com haver “cobert 73 places de jubilació parcial”, entre d’altres.

En aquest sentit, la direcció del metro assenyala que “no s’aprecien situacions o circumstàncies que expliquin la conflictivitat promoguda per la majoria del Comitè d’Empresa” en una assemblea -celebrada el 6 de setembre- en què “hi van assistir menys del 3 % de la plantilla”.