Primer dilluns sense vaga de metro, però els problemes per als usuaris no cessen. A partir d’aquest dilluns, el tram de la Línia 1 entre Torras i Bages i el Fondo restarà fora de servei fins al 31 d’agost per tal de renovar quatre quilòmetres de via simple. Però aquest no és l’únic tall que afectarà aquest agost el metro, des de dissabte la Línia 3 resta fora de servei entre les estacions de Vall d’Hebron i Canyelles. Les obres de l’L3 estan previstes que durin fins al 3 de setembre.

L’alteració del servei en aquestes línies s’ha planificat per aquest mes d’agost, tenint en compte la voluntat de Transports Metropolitans de Barcelona de minimitzar les afectacions envers els usuaris, perquè és l’època de menys demanada pel que fa a la mobilitat urbana. A les dues actuacions, TMB hi ha previst un servei de bus alternatiu que fa el recorregut habitual del metro però per la carretera. Aquests autobusos tindran les mateixes parades i horaris que normalment tenen aquestes línies de metro.

Les obres que començaran aquest dilluns a la Línia 1 són incompatibles amb la circulació de trens entre les parades de Torras i Bages i el Fondo. A part de millorar la via simple aquestes obres serviran per ampliar el sistema de drenatge i substituir l’aparell de via de tipus diagonal de la parada de Santa Coloma. Unes obres molt necessàries i que pretenen ser definitives sobretot per solucionar els problemes que es presenten molt sovint a l’estació de Santa Coloma. El pressupost de l’estació s’elevarà fins als 4,5 milions.

Per altra banda, l’actuació que ja s’està fent a la Línia 3 se centrarà en la millora de la infraestructura de la via de l’entorn de la Vall d’Hebron, Vallcarca i Penitents. Està previst que aquestes tasques de manteniment es facin en dues fases. Dissabte va començar la primera entre Vall d’Hebron i Canyelles, que durarà fins al 14 d’agost.  Es deixarà sense servei les estacions de Montbau, Mundet i Valldaura. La resta de la línia continuarà funcionant amb normalitat.

La segona fase, tindrà lloc des del 22 d’agost fins al 3 de setembre i tancaran el tram de la Línia 3 entre Lesseps i Vall d’Hebron, i quedaran sense servei Vallcarca i Penitents. Amb aquestes obres es pretén millorar l’accés de la zona nord del taller de Sant Genís, situat a tocar de la parada de la Vall d’Hebron. En aquests tallers és on es fa el manteniment dels trens i també serveix de cotxeres. Per això, és molt important fer aquestes millores i renovar completament tots els desviaments i vies associades, ja que el material que hi havia fins al moment ja ha complert la seva vida útil.