A partir d’aquest dissabte es faran talls parcials a la Línia 3 del metro per tal de renovar-ne les vies. L’actuació durarà tot el mes d’agost i se centrarà en la millora de la infraestructura de la via de l’entorn de la Vall d’Hebron, Vallcarca i els Penitents. Tot plegat costarà 2,7 milions d’euros.

Les tasques de manteniment de la Línia 3 es faran en dues fases diferenciades. La primera serà del 29 de juliol al 14 d’agost, tots dos inclosos, en què es tallarà de la Vall d’Hebron a Canyelles, i es deixaran sense servei les estacions de Montbau, Mundet i Valldaura. La resta de la línia continuarà funcionant amb normalitat.

Durant aquests 17 dies s’aprofitarà per substituir dos aparells de via de tipus diagonal ubicats entre les estacions de la Vall d’Hebron i de Montbau. Amb això es pretén millorar l’accés de la zona nord del taller de Sant Genís situat a tocar de la parada de la Vall d’Hebron. En aquests tallers és on es fa el manteniment dels trens i també serveix de cotxeres. Per això, és molt important fer aquestes millores i renovar completament tots els desviaments i vies associades, ja que el material que hi havia fins al moment ja ha complert la seva vida útil.

S’ha decidit fer aquestes millores durant el mes d’agost amb la intenció de minimitzar les afectacions dels usuaris, ja que aquesta època de l’any és molt baixa pel que fa a la mobilitat. A més a més, per reduir les molèsties als usuaris mentre dura l’actuació, s’habilitarà un autobús que farà el mateix recorregut amb les seves parades. Està previst que aquests busos funcionin amb el mateix horari del metro i amb una capacitat similar. A més, TMB diu que per arribar a l’estació de la Vall d’Hebron també es pot utilitzar la Línia 5 i que a la zona també funcionen les línies d’autobús regular V15 i 27.

La majoria dels usuaris de la Línia 3 ja estaven informats de les afectacions d’aquestes obres i han estat previsors. Tot i això, a alguns dels viatgers el tall de la línia els ha agafat per sorpresa i el servei d’informació de Metro els ha redirigit cap a les parades de bus provisionals.

La segona fase d’obres tindrà lloc del 22 d’agost al 3 de setembre entre les estacions de la Vall d’Hebron i de Lesseps, i es deixaran sense servei les parades de Vallcarca i dels Penitents. Aquesta no és l’única millora que farà TMB durant el mes d’agost. La Línia 1 del metro també viurà aturades parcials del 31 de juliol al 31 d’agost entre les estacions de Torras i Bages i el Fondo.