Les associacions de veïns afectades per la supressió de l’autobús 36, integrades en la plataforma Nord-Est Sant Martí, han presentat 5.995 firmes a la seu del districte de Sant Martí per demanar que no se suprimeixi la línia. Els usuaris haurien de fer transbords per anar al centre mèdic de referència de la zona.

Els canvis que comportarà la implantació de la xarxa ortogonal d’autobusos a partir de la tardor als barris de la Verneda i la Pau i al Besòs i el Maresme no agraden a les associacions de veïns d’aquesta part de la ciutat. Expliquen que la supressió del bus 36 comportarà que els usuaris hauran de fer transbords per anar a l’Hospital del Mar, el centre mèdic de referència de la zona, i no hi estan d’acord. Estan negociant amb Transports Metropolitans de Barcelona i l’Ajuntament i sembla que la solució podria ser crear una nova línia, la 136, que cobriria la part principal del recorregut.

El que volen assegurar ara és que el nou bus donarà el mateix servei que l’anterior pel que fa a la freqüència i l’horari i que tindrà una flota de vehicles grans. Aquest punt és especialment interessant per a la Vocalia de Persones amb Discapacitat de l’Associació de Veïns de Sant Martí, un dels col·lectius que més activament ha participat en la recollida de firmes i que també reivindica que es mantinguin altres línies en perill de desaparèixer.