El comitè de metro i la direcció de TMB s’han tornat a veure les cares aquest divendres al matí a la seu del Departament de Treball per posar la signatura final al nou conveni. Es posa fi així a un llarg conflicte de prop de dos anys, però la tensió es manté.

TMB i els sindicats s’han trobat per separat amb la mediació de Treball. Els membres del comitè han estat els primers a entrar a la sala i quan n’han sortit, hi han passat els directius de TMB, entre els quals hi havia el director del metro, Marc Grau. Així, a diferència del que sol passar en aquests casos, els mitjans no han pogut recollir una imatge que reflectís l’entesa.

Des de la Generalitat, la consellera de Treball, Dolors Bassa, ha tret ferro al fet que no hi hagut foto d’unitat i considera que és més important que ara “per fi” es pot donar el missatge a la ciutadania que “tindran un servei públic de qualitat”. Bassa remarca que finalment “ha prevalgut arribar a un acord”.

La negociació fins a arribar a l’acord que va aprovar dijous la plantilla ha estat molt dura i ha enfrontat fortament direcció i treballadors. La divisió en la trobada d’avui és una mostra més que hi ha ferides que no s’han acabat de tancar. Després que s’aprovés el nou conveni, el president del comitè, Pere Ramon, llançava l’advertència que la cúpula ara ha de ser “curosa i seriosa” per complir estrictament l’acord signat.