Després de dues assemblees, els treballadors del metro han decidit, per 480 vots a favor, 302 en contra i 56 abstencions, acceptar la proposta feta per la mediació de la Generalitat per a un nou conveni col·lectiu i posar fi així a la vaga que mantenen des de l’abril. Per tant, aquest proper dilluns no hi haurà la que havia de ser tretzena jornada de vaga.

Minuts després de saber-se el resultat de l’assemblea de la tarda, l’alcaldessa Ada Colau i la regidora de Mobilitat, Mercedes Vidal, han aplaudit la decisió a través de Twitter.

Vidal també ha comparegut a les 19 h i ha reconegut que ha estat una negociació complexa. També ha destacat que la proposta de la mediació de la Generalitat aporta millores per a la plantilla.

 

TMB va acceptar dilluns la proposta i el comitè de vaga va considerar que reuneix les condicions necessàries per sotmetre-la a votació de la plantilla. La proposta que s’ha votat inclou un increment salarial total del 4,5 % entre el 2016 i el 2019, els anys que inclou el conveni, més un complement d’un sol pagament de 380 euros aquest any, 570 l’any que ve i 665 el 2019. El document també inclou, entre altres mesures, la recuperació de 46 llocs de treball que ara estan externalitzats i una reducció progressiva fins al 2022 dels agents d’atenció al client amb contractes a temps parcial.