La flota d’autobusos turístics de Barcelona incorpora des d’aquest dimarts un vehicle 100 % elèctric. Té una autonomia de 13 hores i d’uns 170 km. Permet estalviar l’emissió de 45 tones de diòxid de carboni a l’any i genera menys molèsties per soroll al veïnat. El nou vehicle té dos pisos i pot transportar 76 viatgers, 12 menys que els convencionals, ja que a la planta baixa s’hi han hagut d’instal·lar les bateries.

Renovació de tots els serveis de l’AMB

La posada en funcionament del nou autobús forma part de l’estratègia de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) de reduir el nombre de vehicles contaminants en funcionament en tots els seus serveis. Durant el proper mandat preveuen renovar-ne 500, que se sumarien als 400 que ja s’han substituït durant els darrers quatre anys.

Menys contaminació a la ciutat

L’1 de gener del 2020 entrarà en vigor la zona de baixes emissions i, tot i que de moment els autobusos en queden exclosos, Antoni Poveda, vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l’AMB assegura que des de l’administració cal donar exemple. De fet, a la xarxa d’autobusos de Barcelona ja fa mesos que també hi circulen alguns vehicles 100 % elèctrics.