Castelldefels. 11.11.2018. Acció platges MET. Activitat al de recuperació dunes. Plantació de borró. Foto Robert Ramos / AMB

Aquest diumenge 10 de novembre se celebrarà la segona edició de l’Acció Platges Met, organitzada per l’Àrea Metropolitana de Barcelona, el Museu de Ciències Naturals i els vuit municipis metropolitans que tenen platja, evidentment inclosa Barcelona.

L’objectiu principal d’aquest esdeveniment és fer veure als ciutadans les platges, no només com a ús per al bany i l’oci, sinó també com un ecosistema viu i uns espais ambientals que realitzen una funció socioambiental important al nostre territori. I, tot això, amb un seguit d’activitats obertes a tothom.

Activitats a Barcelona

De les vuit activitats que es faran en total, una serà a la platja del Somorrostro.

Entre les 11 i les 13 h d’aquest diumenge s’hi farà un taller de meduses, per conèixer una mica més aquests invertebrats que tants maldecaps causen als banyistes en època estiuenca però que tenen un paper important dins l’ecosistema.

Si hi esteu interessats, la trobada és a les 11 h al centre de la platja.

Un diumenge a les platges metropolitanes

Ben a prop i ben comunicades amb transport públic podeu gaudir també de les activitats que es faran a les altres platges metropolitanes.

Castelldefels i Sant Adrià de Besòs acolliran la plantació de borró en els sistemes dunars, unes espècies vegetals que potencien la formació d’aquests ecosistemes naturals que actuen com a barrera davant dels temporals i l’erosió de la costa.

A les platges de Gavà i el Prat es podrà fer una observació directa de la biodiversitat. En el cas del Prat, es farà una biomarató per descobrir les espècies que es troben en aquest indret. A Gavà, un taller sobre els hotels d’insectes.

Per acabar, a Badalona, Montgat i Viladecans es faran tres activitats simultànies relacionades amb la detecció de microplàstics a les platges.

El temps acompanyarà

No sembla que el temps vulgui entorpir les activitats. S’espera un diumenge força tranquil, amb sol i alguns núvols però també amb fred hivernal.

Res que un bon abric no pugui solucionar.