Els forts pendents i la manca d’alternatives de transport són una combinació complicada, sobretot pels veïns de les zones on es compleix aquesta equació. És el que passa, segons expliquen des de l’Associació de Veïns Joan Maragall del Guinardó, a la part alta d’aquest barri de Barcelona. Des de l’entitat proposen una solució. Reclamen que s’allargui el recorregut de l’autobús 39. Actualment la línia finalitza a la plaça Catalana, però volen que arribi fins a l’avinguda dels Quinze, on hi ha l’estació de metro Maragall i diversos equipaments.

La connexió de l’autobús 39 amb el metro

Actualment la Línia 39 d’autobús de TMB circula des de la plaça d’Urquinaona fins a la plaça Catalana. Representants veïnals del Guinardó consideren que allargar el recorregut fins a l’avinguda dels Quinze solucionaria part dels problemes de mobilitat que, asseguren, hi ha en aquest punt del barri situat entre l’avinguda de la Mare de Déu de Montserrat i el passeig de Maragall.

Serviria per comunicar aquesta zona amb forts pendents amb el metro i els equipaments més propers. Proposen que el bus passi pel carrer d’Amílcar però, expliquen, podria circular també pel de Mascaró en direcció a l’avinguda dels Quinze. En direcció a la plaça d’Urquinaona consideren que podria passar per l’avinguda de la Mare de Déu de Montserrat i reforçar el servei del D40.