La fira del vehicle elèctric i energies sostenibles ha obert les portes dissabte al matí amb més de 150 models de vehicles elèctrics, híbrids o d’hidrogen, que es troben en 55 expositors al passeig de Lluís Companys de Barcelona.

Amb aquestes xifres, Expoelectric s’ha convertit en la fira del vehicle sostenible més important del sud d’Europa i en un dels referents per a les marques automobilístiques. El director de la fira, Ramon Caus, destaca que quan va néixer aquesta fira, fa nou anys, només hi havia 4 o 5 models de vehicles elèctrics. “El fet que ara n’hi hagi més de 150 vol dir que aquest tipus de vehicle ha deixat de ser el futur per ser el present”, afirma Caus.

Una Harley Davidson elèctrica, en primícia

Una de les novetats de la fira és la presència de Harley Davidson, amb un model elèctric que encara no s’havia presentat a Europa, la Livewire. De fet, tot i que  la seva presentació oficial al país no serà fins a finals d’any, la mítica firma americana ha volgut ser a Expoelectric perquè els seus clients puguin comprovar l’experiència, ja que el visitant hi pot pujar i engegar-la.

Administracions unides en l’impuls elèctric

Totes les administracions implicades han participat a la inauguració de la fira i han mostrat la seva unitat contra la contaminació a la ciutat. La Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament de Barcelona, tots han mostrat la seva voluntat de participar en el desenvolupament del vehicle elèctric. En aquest sentit, la consellera d’Empresa i Coneixement, Àngels Chacón, ha anunciat una inversió de 8 milions d’euros a partir de 2020 per a la instal·lació de punts de recàrrega particulars. La Generalitat ja havia anunciat aquest any ajuts per a la compra de vehicles elèctrics.

Col·loquis i activitats infantils

La 9a edició d’Expoelèctric disposa d’una àmplia programació d’activitats i col·loquis per dissabte i diumenge. Des de conèixer el nou sistema de l’Anella Energètica, que permet a la fira generar i consumir la seva energia amb una gran placa fotovoltaica instal·lada sota l’arc de Triomf, fins a la celebració de col·loquis amb meteoròlegs. Els nens també tenen el seu espai amb tot un conjunt d’activitats infantils relacionades amb els vehicles elèctrics.