Després d’un any d’obres, la pacificació de la part superior de Major de Sarrià ultima els darrers detalls. Es tracta del tram superior del carrer, entre el passeig de la Bonanova i el carrer de l’Institut Químic de Sarrià. Una reurbanització que ha tingut dos mesos de retard i ha costat 2,59 milions d’euros. La reforma també inclou la pacificació del carrer del Pare Miquel de Sarrià, però deixa fora l’últim tram de Major de Sarrià, que va del carrer de l’Institut Químic de Sarrià a la ronda de Dalt.

Més espai per als vianants

El tram s’ha convertit en plataforma única, donant protagonisme al vianant, i els cotxes hi circularan a 30 km/h com a màxim. Fins ara, les persones amb cadira de rodes, cotxets o carretons d’anar a comprar tenien problemes de mobilitat, ja que les voreres eren molt estretes. Per fer efectiva aquesta pacificació, s’han eliminat les places de pàrquing, de carrega i descàrrega i el pas d’autobusos, decisió que va generar controvèrsia a veïns i comerciants.

Nous fanals i mobiliari urbà

També s’ha canviat l’enllumenat, amb fanals de llum LED i s’ha col·locat nou mobiliari urbà. L’arbrat es plantarà a finals de novembre per un tema del metabolisme de les espècies. Aquests dies s’està acabant de posar el paviment del xamfrà amb l’avinguda de la Bonanova, on es crearà una gran vorera que convertirà l’espai en una petita plaça; així com també la instal·lació dels semàfors.

Un any d’obres

En general, veïns i comerciants celebren la finalització de la pacificació del carrer, demanda que tenien des de fa molts anys. Alguns comerciants es queixen que la durada de les obres, que havien de ser de nou mesos però que s’han allargat a un any, ha sigut perjudicial per als comerços. Alguns veïns troben que és positiu que el carrer no llisqui quan plou però troben que els fanals, que estan a la via pública i abans estaven situats a les façanes, queden al mig del pas.