Avió de Vueling a l'aeroport del Prat

L’Aeroport Josep Tarradellas Barcelona-el Prat operarà 17 rutes aèries noves durant la temporada d’hivern, fet que suposa un increment d’un 4,4 % respecte de l’activitat de fa un any. D’aquests trajectes, tres seran nous, mentre que els 14 restants són vols que ja s’han estat operant al llarg de l’estiu, però que per primer cop s’allargaran fins a l’hivern.

En total, 11 companyies aèries augmentaran la seva oferta de vols. Entre aquestes es troba Ryanair, que tindrà dues rutes noves: Atenes (Grècia) i Riga (Letònia). A més, mantindrà els viatges a Podgorica (Montenegro) i Göteborg (Suècia), que fins ara només estaven disponibles a l’estiu.

La principal novetat per a la temporada hivernal serà la incorporació de Blue Bird Airways, una aerolínia que fins ara no operava al Prat i que s’estrenarà volant a Tel-Aviv (Israel) tres cops a la setmana: dilluns, dijous i dissabtes.

Es disparen els vols a Nord-amèrica

Un dels països on hi haurà un augment més significatiu de trajectes és els Estats Units, que es veuran incrementats en un 11,8 % respecte de l’hivern pasat. A tot Nord-amèrica la crescuda s’eleva al 18,4 % en places ofertes. El nombre de passatgers de l’aeroport que viatgen als EUA o en retornen s’ha duplicat en els últims quatre anys, una tendència que fa alertar els experts que s’està arribant al màxim de capacitat.