El nou itinerari per la càrrega i la descàrrega de mercaderies al Gòtic Nord s’endarrereix. Havia de posar-se en marxa aquest dilluns, però un seguit de problemes tècnics han fet ajornar l’estrena. Fonts de l’Ajuntament afirmen que la mesura entrarà en funcionament en els propers dies, un cop se solucionin les incidències. El nou sistema vol donar resposta a la demanda històrica del veïnat del carrer de les Magdalenes, per on fins ara passen tots els vehicles que abasteixen els establiments del barri.

Problemes amb la senyalització

Una de les incidències que han impedit posar en marxa el nou sistema és la senyalització -que indica més temps del permès per a la càrrega i la descàrrega-. Tampoc no funciona encara correctament la pilona que ha de regular l’accés al Portal de l’Àngel, que amb el nou recorregut, canvia de sentit de circulació. Jordi Rabassa, conseller tècnic de Ciutat Vella, ha dit que els problemes se solucionaran al més aviat possible i que és “qüestió de dies que el canvi que havíem anunciat per avui es reverteixi i es faci efectiu”.

Pels comerciants de la zona, la situació es podria haver evitat. Álex Cottet, president de l’Associació de Comerciants del Portal de l’Àngel, considera que el nou itinerari s’hauria d’haver posat en marxa al gener, “que era un pacte que teníem entre tots, però amb aquestes ganes d’avançar-ho”, el sistema no ha funcionat. Afegeix que el fet que els canvis no entrin en funcionament “afecta la gent de transports, als veïns, als comerços i no és bo per a ningú”.

Nou trajecte d’entrada al Gòtic

El canvi principal del nou sistema de càrrega i descàrrega és la modificació del recorregut del trànsit. Si ara els camions entren al barri pel carrer de les Magdalenes, la intenció és que ho facin pel Portal de l’Àngel -que canviarà de sentit de circulació- i segueixin un itinerari descendent: Portal de l’Àngel, carrer dels Arcs, plaça Nova, Capellans, Sagristants i Joaquim Pou. Aquest canvi de recorregut suposarà una millora pels veïns del carrer de les Magdalenes, que feia temps que es queixaven de les molèsties generades per la gran quantitat de vehicles que circulen pel seu estret carrer.