Pel que fa als aeroports de la Unió Europea (UE) que han rebut més de 25 milions de passatgers l’any, l’Aeroport de Barcelona-el Prat és el que més creix en nombre d’usuaris, després del de Dublín, que ho fa en un 13,4 %. Segons l’ACI, el trànsit aeri de passatgers ha pujat en un 6,2 % a la UE, tot i els episodis d’atemptats terroristes i la inestabilitat política marcada pel Brexit que han tingut lloc els darrers mesos.

Els aeroports secundaris i de mida mitjana són els que apleguen un nombre més elevat de passatgers. És el cas de Barcelona  (12,7 %), Berlín-Schnefeld (39,4 %), Colònia-Bonn (19,8 %), Bucarest (16,5 %), Dublín (13,4 %), Birmingham (12,6 %), Budapest (11,9 %) i Copenhaguen (10,9 %). En relació amb els aeroports on hi ha més trànsit de passatgers, s’estanca l’evolució a Londres-Heathrow, París – Charles de Gaulle i Frankfurt, mentre que Amsterdam-Schiphol (9,9 %) i Madrid (8,6 %) registren augments significatius.

Les aerolínies de baix cost, que s’incrementen, són la causa principal d’aquest creixement del nombre de passatgers als aeroports europeus. Així mateix, ha estat beneficiosa la caiguda del trànsit aeri en zones nord-africanes i a Turquia, segons exposa l’ACI. L’organisme també destaca que, per contra, es redueix la capacitat aeroportuària a la UE.