És l'expectativa d'aquesta família canària a dos quarts de deu de la nit, tot just a l'inici de la ruta del Barcelona Night Tour; una de les millors oportunitats per conèixer la vida nocturna dels indrets més emblemàtics de Barcelona. I ella, que fa dos anys que treballa al Bus Turístic, sap molt bé què és el que més agrada als seus passatgers... El poc trànsit de la nit i les bones temperatures són factors que, combinats amb l'experiència d'uns quants anys al volant, permeten arribar a una conclusió: Tot i que molts d'aquests noctàmbuls ja han recorregut la ciutat durant el dia, esperen sorprendre's amb allò que saben que veuran. I quan acaba la visita a la mitjanit, pregunta obligada: s'han complert les expectatives inicials? Oportunitats com aquestes es repetiran tots els divendres, dissabtes i diumenges d'aquest agost, amb inici i final a la plaça de Catalunya.

Una flota d’entre tres i cinc autobusos turístics s’esperen a sortir des de la plaça de Catalunya amb quasi tots els seients ocupats. La peculiaritat és que la sortida s’ha programat a les 21.30 h. Una excepció horària que, després de 10 estius consecutius, comença a deixar de ser-ho. I és que les nits dels divendres, dissabtes i diumenges d’aquest estiu, el Bus Turístic ofereix un recorregut de dues hores i mitja que permet conèixer la cara nocturna dels monuments i edificis més emblemàtics de Barcelona. Amb inici i final a la plaça de Catalunya, la ruta porta els turistes al monument a Colom, l’Anella Olímpica, les Fonts de Montjuïc, la Sagrada Família o el Passeig de Gràcia.

La Mercedes Acosta i en Carmelo Rodríguez són un matrimoni canari que ja ha visitat Barcelona altres vegades, però s’han animat a pujar a aquest Bus Turístic nocturn “per conèixer els colors i la llum de Barcelona durant la nit”. La sorpresa, segons confessa en Carmelo al final de la ruta, se l’han endut amb l’Hospital de Sant Pau: “No el coneixia, i un dia d’aquests amb la llum del dia, ens hi acostarem per veure’l millor”.

La majoria de turistes que fan servir aquest servei són estrangers, però sigui quina sigui la seva procedència, la Marta Bravo, guia del Bus Turístic des de fa dos anys, assegura que “les Fonts Màgiques de Montjuïc i la Casa Batlló, al Passeig de Gràcia; són els indrets que més agraden als passatgers”.

Aquest estiu, el servei nocturn compleix 10 anys. Un dels veterans a la sala de màquines és en Juan Atero, conductor de TMB. Assegura que “a les nits s’ensenya millor la ciutat perquè tothom va més tranquil, tant els passatgers, que no pateixen la calor que fa durant el dia; com pel poc trànsit que ens hi trobem”.

Els bitllets per gaudir de les rutes nocturnes es poden comprar a través d’Internet, i els preus oscil·len entre els 19 euros per als adults i els 10 per als infants. El servei estarà operatiu fins al 28 d’agost.