A partir d’aquest dilluns, els combois de la Línia 2 del metro deixaran de circular entre la parada de la Pau i la de Badalona – Pompeu Fabra per obres de millora en la infraestructura. Per cobrir el tram afectat, s’ha habilitat un servei alternatiu d’autobús que pararà en totes les estacions afectades i circularà amb la mateixa freqüència que el metro.

Les afectacions s’allargaran fins al 28 d’agost, moment en què finalitzaran les obres. Es tracta d’unes actuacions que han de servir per renovar 3,3 quilòmetres de via simple i per instal·lar-hi nous carrils. Els treballs tenen un cost de 4,3 milions d’euros. Es dóna el cas que aquest tram de l’L2 té unes necessitats especials de manteniment, ja que travessa el riu Besòs i, amb el pas del temps, s’han anat incrementant les filtracions d’aigua a la infraestructura del suburbà.

D’altra banda, els Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya modificaran el servei a les línies del metro del Vallès per obres d’adequació que es faran a l’estació de Sarrià. Des d’aquest dilluns i fins al dia 28, no hi haurà servei de la línia L6 de Reina Elisenda, ni de les línies S5 de Rubí i S55 de la Universitat Autònoma, mentre que les línies de Sabadell (S2) i Terrassa (S1) funcionaran amb normalitat, excepte els divendres i dissabtes. Aquests dos dies a partir de mitjanit, els trens només circularan entre les estacions de Sant Cugat i Terrassa o Sabadell i s’habilitarà un servei de bus alternatiu per cobrir el tram afectat. Els dies 13 i 16 d’agost seran els únics en què la circulació de trens s’anul·larà per complet a totes les línies entre la plaça de Catalunya i Baixador de Vallvidriera.

En els autobusos també hi ha previstos canvis durant aquests dies. Algunes línies canvien de recorregut arran de diverses modificacions temporals en determinades parades. Els intervals de pas dels autobusos queda alterat fins al 28 d’agost, i es poden consultar en aquest enllaç. Els punts d’atenció al client també fan horari d’estiu.

I encara una última afectació. Des d’aquest dilluns i fins al 18 d’agost, el funicular de Vallvidrera quedarà fora de servei per revisió. De l’1 al 12, i del 16 al 18 d’agost, hi haurà un servei d’autobús per substituir el tram entre el Peu del Funicular i la Plaça de Vallvidrera.