Uns 700 conductors de vehicles amb llicència de VTC, segons la Guàrdia Urbana, s’han concentrat aquest dimarts al matí a la plaça de Sant Jaume en espera que el govern aprovi el decret llei que regula el sector en la reunió del Consell Executiu. Les empreses i els treballadors rebutgen la nova normativa i han recollit més de 150.000 signatures en contra del decret, a través de la plataforma Change.org, i 8.000 firmes més de forma física que volen entregar a la Generalitat.

 

Abandonen la protesta a la Diagonal

Els conductors de VTC han anunciat que aquest dimarts a la tarda abandonaran la protesta a l’avinguda Diagonal i començaran a retirar els cotxes que bloquegen quatre carrils de la via. Ho ha anunciat a la plaça de Sant Jaume un portaveu dels treballadors, Carles Segarra, que ha dit que a la nit l’avinguda quedarà totalment lliure. L’ocupació simbòlica a l’avinguda Diagonal ha durat vuit dies consecutius.

Els conductors es queixen que fins ara no han pogut accedir a la proposta de regulació i per això han dit que es consideren “treballadors de segona”. Ara esperaran fins a dijous, quan està previst que es publiqui oficialment el decret llei, i analitzaran el contingut en detall abans de decidir properes accions.

Tres empreses anuncien un ERO

Tres empreses que treballen amb llicències d’aquest tipus de vehicles han anunciat que inicien els tràmits per fer un expedient de regulació d’ocupació (ERO) per acomidar un miler de treballadors. Al·leguen que amb el nou decret llei que les regula seran inviables econòmicament. De fet, la patronal ja va avançar que estudien querellar-se contra el govern si aplica aquesta legislació.